Απεβίωσε ο πρώην Πρόεδρος του Ομίλου και Ομοσπονδίας Χιονοδρόμων Κύπρου Παύλος Μιχαηλίδης

Submitted by Cypru55K1 on

 a

Θλίψη στην οικογένεια των χιονοδρόμων σκόρπισε η είδηση του θανάτου του πρώην Προέδρου του Ομίλου και Ομοσπονδίας Χιονοδρόμων Κύπρου, Παύλου Μιχαηλίδη. Ο εκλιπών, αφιέρωσε τη ζωή του στην Παιδεία και τον Αθλητισμό, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες από όλες τις βαθμίδες όπου κλήθηκε να υπηρετήσει.

Ο Παύλος Μιχαηλίδης αφιέρωσε αρκετό χρόνο από τη ζωή του στο άθλημα των χιονοδρομιών ως ακολούθως:

Το 1961 ήταν Μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Χιονοδρόμων Κύπρου και παράλληλα πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής του Ομίλου μέχρι και το 1983. 

Ακολούθως διετέλεσε Πρόεδρος του Ομίλου Χιονοδρόμων Κύπρου επί σειρά ετών (1984-2004) και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιονοδρόμων Κύπρου(1992-2004). Από το 2006 μέχρι σήμερα ήταν ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ομίλου και της Ομοσπονδίας Χιονοδρόμων Κύπρου.

Στον διεθνή τομέα πρώτη φορά αντιπροσώπευσε την Κύπρο στην FIS το 1969 στη Βαρκελώνη, όπου και έγιναν οι πρώτες επαφές για τη διεξαγωγή του FIS Congress στην Κύπρο, με αποτέλεσμα το 1973 να διεξαχθεί το FIS Congress στην Αμμόχωστο με 500 συμμετέχοντες.

Ακολούθως είχε ενεργή παρουσία στη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας με τις ακόλουθες θέσεις:

1990-2012      Μέλος του FIS Recreational Committee

1997-2013      Μέλος του FIS Aid and promotion Committee

*Διετέλεσε κατά καιρούς πρόεδρος των δυο πιο πάνω επιτροπών

1998-2016      Πρόεδρος των SES SKI Nations

Αποκορύφωμα των προσπαθειών του Παύλου Μιχαηλίδη ήταν η καθοριστική του συμβολή στη δημιουργία του «SES Nations». Η ιδρυτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο τον Ιούλιο του 1991. Ο Παύλος Μιχαηλίδης ήταν γραμματέας της πρώτης οκταμελούς Κεντρικής Επιτροπής. Οι πρώτοι αγώνες του κυπέλλου SES διεξήχθησαν στην Κύπρο το 1990. Οι αγώνες αυτοί ήταν πολύ σημαντικοί, γιατί έδιναν στην Κύπρο την ευκαιρία να παρουσιάσει στη μεγάλη οικογένεια των μελών – κρατών SES, αλλά και των υπολοίπων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκι (FIS), την ικανότητα των Κυπρίων να οργανώσουν διεθνείς αγώνες χιονοδρομιών. Από το 1998  (όταν ο διεθνής αθλητικός οργανισμός, ενεγράφη στην Κύπρο, λειτουργώντας βάσει του Κυπριακού Νόμου) και μέχρι το 2016, ο Παύλος Μιχαηλίδης ήταν πρόεδρος του SES. Από το 2016 μέχρι σήμερα ήταν επίτιμος πρόεδρος.

Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι με την παρουσία του στα πιο πάνω σώματα, τις θέσεις που κατείχε, τις φιλίες και γνωριμίες που δημιούργησε στον χώρο του διεθνή σκι, αλλά και τις γνώσεις και την αγάπη του για το άθλημα, έχει προσφέρει τις ύψιστες υπηρεσίες στο κυπριακό σκι και κατ’ επέκταση στους Κύπριους αθλητές.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου και της Ομοσπονδίας Χιονοδρόμων Κύπρου, τα Μέλη των Δ.Σ. και το Προσωπικό, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια, στους οικείους του εκλιπόντος.

15 Ιουνίου 2023

aa