Πολύ καλή παρουσία για τους Ηλία Μαρκίδη και Θάλεια Αρμένη στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στο Βουοκάτι της Φινλανδίας

Submitted by Cyprus Ski Fed… on

Πολύ καλή παρουσία για τους Ηλία Μαρκίδη και Θάλεια Αρμένη στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στο Βουοκάτι της Φινλανδίας

Με μια πολύ καλή παρουσία ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες τους στο Slalom οι Ηλίας Μαρκίδης και Θάλεια Αρμένη, οι οποίοι συμμετέχουν στο 15ο Χειμερινό Ευρωπαϊκό Φεστβάλ Νέων (EYOF Vuokatti 2022) που διεξάγεται στο Βουοκάτι της Φινλανδίας.

Οι δύο σκιέρ του Αλπικού Σκι, ολοκλήρωσαν και τις δύο καταβάσεις στο αγώνισμα τους, και πήραν κατάταξη, κάτι που δεν κατάφεραν αρκετοί από τους συναθλητές τους που συμμετείχαν στον αγώνα.

Ο Ηλίας Μακρίδης ολοκλήρωσε στην 52η θέση της κατάταξης με συνολικό χρόνο 1:45.38 (52.77 & 52.61), και καταγράφοντας βαθμολογία 159.83 FIS. Στο αγώνισμα συμμετείχαν 84 συνολικά αθλητές.

Η Θάλεια Αρμένη ολοκλήρωσε στην 55η θέση της κατάταξης με συνολικό χρόνο 1: 54.96 (57.92 & 57.04), καταγράφοντας βαθμολογία 240.08 FIS. Στο αγώνισμα συμμετείχαν 70 αθλήτριες.

Πέραν των δύο σκιέρ, την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, συναποτελούν οι Δημήτρης Παπαθεοδότου (Αρχηγός αποστολής), και ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Ομοσπονδίας Χιονοδρόμων Κύπρου Μίλαν Μάτιτς.

Στο EYOF “Vuokatti 2022”, συμμετέχουν 2000 περίπου αθλητές, προπονητές και αξιωματούχοι εκπροσωπώντας 44 Ευρωπαϊκές Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές. Αφορά νέους ηλικιών 14-18 ετών αναλόγως του αθλήματος στο οποίο συμμετέχουν.  Στο πρόγραμμα των Αγώνων περιλαμβάνονται τα εξής εννέα αθλήματα : χόκεϊ επί πάγου, πατινάζ, short track, cross country σκι, δίαθλο, snowboard, αλπικό σκι, άλμα σκι και nordic combined.

Τα Ευρωπαϊκά Ολυμπιακά Φεστιβάλ Νέων διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια στο πλαίσιο τόσο χειμερινών όσο και θερινών διοργανώσεων. Στόχος τους είναι να προωθήσουν τον αθλητισμό και να εμπνεύσουν τους νέους να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες παρόμοιες με αυτές των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων ακολουθώντας το πνεύμα των Ολυμπιακών Αξιών, του Ευ Αγωνίζεσθαι και της αποδοχής της διαφορετικότητας. Οι αγώνες δίνουν την ευκαρία σε νέους που εκπροσωπούν τις 50 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές της Ευρώπης, να συναντηθούν, να γνωριστούν και να συνεργαστούν, και ως εκ τούτου να προωθήσουν την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Δίνουν επίσης την ευκαιρία σε εκατοντάδες αθλητές και εθελοντές να αποκτήσουν την εμπειρία προετοιμασίας και διεξαγωγής μιας μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
23 Μαρτίου 2022